Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Να απομονωθούν οι χρυσαυγίτες από τον κλάδο


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣΣελίδα 9

ΠΑΣΕΒΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ
Να απομονωθούν οι χρυσαυγίτες από τον κλάδο
Ανακοίνωση για την πρόθεση της φασιστικής οργάνωσης να συγκροτήσει συνδικαλιστικό όργανο στα ΤΑΞΙ
Την επιδίωξη της Χρυσής Αυγής να δημιουργήσει σωματείο στα ΤΑΞΙ, καταγγέλλουν οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ καλούν, επίσης, τη διοίκηση του ΣΑΤΑ και της ΠΟΕΙΑΤΑ να πάρουν άμεσα θέση. Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:
«Μαζί με αυτούς (κυβέρνηση, ΕΕ, μεγαλοξενοδόχους, ΣΕΤΕ) που θέλουν να τελειώνουν με τους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες, έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη μηχανισμός. Αυτός της Χρυσής Αυγής, που τον αποκαλούν "Εθνικό Συνδικαλιστικό Οργανο". Αφού γύρισαν εργοστάσια και επιχειρήσεις, έφαγαν πόρτα από εργατικά σωματεία, έρχονται τώρα να βρωμίσουν τον κλάδο μας και να φτιάξουν σωματείο στα ΤΑΞΙ.


Μας φτάνουν οι κλήσεις και οι δικαστικές διώξεις του κράτους, το κυνηγητό της τροχαίας, οι νταβατζήδες στις πιάτσες που απειλούν τους συναδέλφους που παλεύουν για το μεροκάματο. Δεν χρειαζόμαστε και άλλους. Οι υμνητές της χούντας και του Μεταξά, των γερμανικών ταγμάτων εφόδου, έχουν πολύ θράσος όταν δηλώνουν πως δεν μπορούν να δουλέψουν στα ταξί γιατί τους φταίνε οι μετανάστες.
Παίζουν με την αντίληψή μας! Γιατί, την ίδια ώρα, ως αποτέλεσμα της καταλήστευσης όλων των εργαζομένων, το ταξί έχει γίνει είδος πολυτελείας, οι φόροι, τα χρέη έχουν φτάσει σε υπέρογκα ποσά. Ισως γι' αυτό να σκοπεύουν να παρέμβουν στο χώρο και δεν λένε κουβέντα για την απελευθέρωση που διώχνει χιλιάδες συναδέλφους από τη δουλειά! Για να μας προτείνουν και εμάς μια θέση, στα περιβόητα δουλεμπορικά που έχουν φτιάξει, με μεροκάματο των 5 και των 10 ευρώ.
Εμείς, με ανθρώπους που κρατάμε το ίδιο τιμόνι για να ταΐσουμε τις οικογένειές μας, δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Αντίθετα, μας χωρίζουν πολλά με τους μεγαλοξενοδόχους, τα μεγάλα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, τους πετρελαιάδες, τις τράπεζες, τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ, για τους οποίους αυτά τα καλόπαιδα δεν λένε κουβέντα. Ισως γιατί, όπως δηλώνουν σε κάθε απεργία, δεν δαγκώνουν το χέρι που τους ταΐζει. Ισως τελικά, απλά να θέλουν και στον κλάδο, όπως οι ίδιοι λένε στη Βουλή, να επιβάλουν σε μια νύχτα "ηρεμία, τάξη και ασφάλεια".
Καμιά ανοχή. Τώρα να απομονωθούν. Καλούμε τη διοίκηση του ΣΑΤΑ και της ΠΟΕΙΑΤΑ να πάρουν άμεσα θέση. Οι ταξιτζήδες που ενάμιση χρόνο τώρα αγωνίζονται για να υπερασπιστούν τη δουλειά τους, που δουλεύουν δωδεκάωρη για να πάνε ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι τους, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ο αντίπαλος, τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, είναι ισχυρός, αλλά όχι ανίκητος.
Ο οργανωμένος, μεθοδικός, και επίμονος αγώνας η λαϊκή συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν και η προοπτική της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, είναι ο δικός τους μονόδρομος. Σ' αυτή την πορεία τα ναζιστικά σκουπίδια της Χρυσής Αυγής θα βρεθούν στη θέση που ανήκουν. Στο σκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.